Kde koupit kufr na letní dovolenou i pracovní cesty?

03.05.2024 Eva Nakupování na internetu Sdílet

Těšíš se na příští cestu za sluncem a potřebuješ nový kufr? Vyber s námi takový, který ti bude dobrým parťákem během dovolené i na pracovních cestách či výletech.

Do kufru potřebuješ sbalit několik základních kusů oblečení a kosmetiky. Nižší ceny těchto produkty najdeš v námi připravených kategoriích levná móda a levná kosmetika. Mimo jiné zde koupíš i zlevněné kosmetické tašky.  Jsou praktickou součástí tvých sbalených nezbytností.

Co všechno se dozvíš v našem článku?

__check

Tipy na e-shopy, kde pořídíš nový kufr

__check

Tipy na konkrétní modely, mezi kterými můžeš najít svůj nový kufr

sada-kufru-v-obyvakuZdroj: Canva.com

 

 

Typy pro tvůj výběr nového zavazadla

 

Před tím, než se s námi podíváš na výběr oblíbených modelů cestovních kufrů, si polož několik zásadních otázek. Ty ti pomohou splnit očekávání a potřebné parametry.

__check

Na jaké účely budeš kufr používat?

Podle účelu cesty je nejzákladnější rozdělení zavazadel dle velikostí. Zvaž i omezení leteckých společností. Zkontroluj limity pro rozměry zavazadel u své konkrétní letecké společnosti. Všimni si také maximální hmotnost, aby ses vyhnul zbytečným poplatkům za nadměrná zavazadla.

__check

Jaký materiál kufru upřednostňuješ?

Zvaž, jestli bude lepší skořepinový, textilní kufr či jiný materiál. Díky polypropylenu použitému u skořepinových zavazadel je obsah lépe ochráněn. Tady mluvíme o tvrdé skořepiny. Takzvanou měkkou skořepinou myslíme materiály jako nylon či polyester. Tyto kufry mohou mít více vnějších kapes. Výhodou kufrů z měkké skořepiny je obvykle nižší hmotnost.

__check

Na jaké povrchy vybíráš kufr?

Klasicky disponuje kufr s dvěma kolečky. Jsou lepší variantou pro nerovné povrhy díky robustnější velikosti a částečného zapuštění do kufru.

Čtyři kola jsou lepší z hlediska manévrovatelnosti na hladkých površích. Ve většině případů ti umožní otočení o 360 stupňů.

__check

Jaká je tvoje výška?

Tato otázka je důležitá z hlediska výběru rukojeti. Pro velmi vysokého člověka některé rukojetě nemusí být dostatečně dlouhé. Pak je ovládání kufru nepříjemné a nepraktické.

__check

Chceš, aby se dal kufr zabezpečit?

Speciální funkcí může být zabezpečení. Vybrané modely jsou vybavené zámky schválené TSA, které umožní v případě kontroly otevřít váš kufr bez poškození zámku.

__check

Potřebuješ specifické uspořádání kufru?

Jestli si potrpíš na perfektním uspořádání obsahu kufru do přehrádek a oddělených prostor, všimni si i tento parametr.

Po dopovězení těchto základních dotazů další výběr můžeš směrovat podle značky, ceny či recenzí zákazníků. Zvaž i pořizovací cenu a jestli chceš investovat do dražšího modelu.

 

zena-s-kufrem-sedidiZdroj: Canva.com

Jak vybrat správnou velikost kufru a další typ a provedení například podle způsobů cestování, se dočteš v našem článku.

Nejkvalitnější výrobci pro náročné

 

Nejkvalitnější značky kufrů jsou známé svou spolehlivosti, odolnosti a inovativním designem. Každá z našeho výběru má své specifické silné stránky.

1

Samsonite

Kufry Samsonite jsou jedny z nejuznávanějších kufrů na světě. Vybírat můžeš z neuvěřitelně široké nabídky kufrů od lehkých a malých modelů až po extrémně odolné kufry pro ty nejnáročnější cestovatele. Zvláště vypichujeme inovativnost a kvalitu těchto produktů.

2

Delsey

Kufry značky Delsey jsou známé a oblíbené pro své bezpečnostní prvky, včetně zámků schválených TSA. Je to francouzská značka, která vyniká ve výrobě lehkých kufrů s elegantním designem.

3

American Tourister

Výrobce kufrů American Tourister dceřinou společnost Samosonite. Je cenově dostupnější, ale pořád jsou to kvalitní kufry. Ocení je méně častí cestovatelé a rodiny. Pokud vybíráš kufr pro příležitostné cesty, toto může být velmi dobré řešení.

kufr-sbaleny-na-dovolenou
Zdroj: Canva.com

 

Cenově dostupné kufry 

 

V nižší cenové kategorii můžeš najít kufr, který dobře poslouží. Pro nenáročné či méně časté cesty mnoho zákazníku vyhledává kufr v cenově dostupnější variantě. Podívej se na tyto možnosti nákupu:

Cestovní kufry a zavazadla nabízí e-shop Kabea. Při výběru lze filtrovat podle značky či cenového rozpětí. Nabízené kufry jsou označené velikostmi a v sortimentu najdeš i sady skořepinových cestovních kufrů.

Cestovní textilní či skořepinové kufry jsou součástí zboží e-shopu Lidl. Sporadicky tady lze pořídit i dětské kufry podle aktuální nabídky.

Nabídka internetového obchodu eobuv tě možná překvapí širokou skálou výběru cestovních kufrů. Vybírat můžeš dětský kufr, kabinový kufr, střední či velký cestovní kufr. Kromě toho tady lze přikoupit i další kufříky, sady kosmetických kufříků a různé další varianty.

V nabídce Demix najdeš celé sady kufrů, plastové a textilní verze pro dámy, pán, unisex a dětské varianty. Možná tě dostanou barevná skála jejich provedení a vybereš kousek, který pak na letišti snadno najdeš.

 

otevreny-kufr-na-posteliZdroj: Canva.com

Co si můžeš a nesmíš vzít do letadla? Podívej se na náš článek s vybranými tipy a radami pro cestování aerolinkami. 

Designové kousky od oblíbených značek

 

Kromě cenově dostupných kousků a velmi kvalitních cestovatelských produktů v e-shopu eobuv vybereš i dárky. Může to být výborná volba, pokud například hledáš dárek podle oblíbené značky. Filtrovat můžeš například značkové cestovní kufry Elle, Guess, EA7 Emporio Armani, Karl Lagerfeld a další. Jsou stylové a velmi elegantní. 

Dětská cestovní zavazadla nakoupíš v e-shopu Delmas. Cesta pak může být veselejší s kufry potištěné oblíbenými pohádkovými postavičkami či s designem od Lega. Jestli už vybíráš kufřík pro ty nemenší či starší děti, podívej se na nabídku zblízka.

Kufry naček Crash Bagagage, Mandarina Duck, Guess Disco či oblíbená sportovní verze Eastpac a spousta originálních designových kousků na tebe čeká v e-shopu Answear. Zde kromě cestovního zavazadla pořídíš i trendy kousky oblečení a spoustu dalších doplňků. Například plavky, klobouky či kšiltovky.

 

divka-balici-kufrZdroj: Canva.com

9 tipů, jak se perfektně sbalit do kufru

1

Oblečení neskládej, ale roluj.  Takto ušetřit spoustu místa, a ještě předejdeš zmačkaní. Je to skvělý způsob, jak sbalit například trička, kalhoty, kraťasy, i plavky a další kousky.

2

Využij kompresní sáčky. Díky kompresním sáčkům vysaješ vzduch, co je ideální zejména u teplého oblečení, jakými jsou bundy či svetry.

3

Použij organizéry. Vše bude přehledně rozděleno díky různým pytlíkům. Využij například sadu 8 kusů organizérů.

4

Naplň všechny prostory. Využij všechen prostor kufru a naplň i menší kapsy či místa malými předměty.

5

Naplánuj si své outfity. Snaž se sbalit oblečení v podobě univerzálních kousků, které lze snadno kombinovat do více outfitů.

6

Digi a elektro příslušenství dej na zvláštní místo. Kabely či nabíječky a další elektronická zařízení dej do samostatného pouzdra.

7

Zvol cestovní balení kosmetiky. Místo ušetříš, pokud využiješ lahvičky a nádobky pro kosmetiku určené k cestování.

8

Důležité dokumenty a cennosti měj po ruce. Ujisti se, že máš všechny důležité dokumenty, peníze a cennosti na jednom místě, nejlépe v příručním zavazadle.

9

Nezapomeň kufr zvážit. Aby ses vyhnul poplatkům, zjisti hmotnost zavazadla kvůli dodržení limitu cestovní společnosti.

damsky-cestovni-kufrZdroj: Canva.com

 

 

Věříme, že si vybereš kufr či sady zavazadel, které ti přinesou spoustu krásných zážitků a úspěchu na pracovních cestách. Je totiž důležité moct se spolehnout na dobré a funkční doplňky, které s tebou cestují blíž či hodně daleko.